web analytics

Ik hou van de MAASDUINEN Hartjes

Fontein Nieuw Bergen

Fontein

Het beeld is een replica van de bronzen fontein die oorspronkelijk voor het gemeentehuis in Nieuw Bergen stond. Deze fontein is geplaatst ter gelegenheid van de bouw van het nieuwe gemeentehuis in 1969. Het ontwerp is van kunstenaar Jos Hermans uit Nuth. De zes ballen aan het fonteintje symboliseren de zes dorpskernen van de gemeente Bergen: de hoofdkern Nieuw Bergen en de kerkdorpen Afferden, Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi.

De grootte van de dorpen komt tot uitdrukking in de grootte van de ballen. Nieuw Bergen is de grootste kern (ca. 4.300 inwoners) en heeft een verzorgingsfunctie voor hele gemeente. Het op één na grootste dorp is Well met een inwoneraantal van ca. 2.600 inwoners. Daarna komen Afferden (ca. 2.200 inwoners) en Siebengewald (ca. 2.000 inwoners). Kleinste dorpen in de gemeente zijn Wellerlooi (ca. 1.200 inwoners) en Bergen (ca.750 inwoners). De zevende dorpskern Aijen heeft geen kerk en is geen kerkdorp.

Na de bouw van Mosaïque is de fontein in 2014 verplaatst naar de rotonde van de N271 in Nieuw Bergen.

Jos Hermans was een Nederlandse beeldhouwer, schilder en glazenier, geboren te Nuth op 22 sept. 1930.

 

Adverteerders

The gallery was not found!

 

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Neem dan een kijkje bij onze sponsorpakketten en steun deze website.

error: Content is protected !!