web analytics

Ik hou van de MAASDUINEN Hartjes

Spelende Kinderen Sef Moonen

Spelende Kinderen

Stenen beeld van twee kinderen en een vogel op bakstenen sokkel van de Kunstenaar Sef Moonen geplaatst in 1965.

Het atelier van de in 1995 overleden Venlose schilder Sef Moonen wordt toegankelijk voor bezoekers.

Moonen bouwde het atelier in 1958 eigenhandig met zijn in zijn achtertuin. Na zijn dood in 1995 werd het huis en atelier verkocht. De familie Lina stelt het nu na een grondige renovatie weer open voor publiek, zo vertellen ze aan Dagblad de Limburger.

Evenementen
“Jarenlang diende het atelier als opslagplaats voor spullen, maar na zoveel jaar en de kinderen het huis uit begon het toch te kriebelen”, zegt Guus Lina. Het atelier werd opgeknapt en geschikt gemaakt voor kleinschalige culturele evenementen.

Sporen
In het atelier zijn nog altijd sporen van de Venlose meester te zien. “We zijn zeker niet van plan om hier wekelijks iets te organiseren en niet alles is geschikt”, weet Lina. “Denk aan kleine theatervoorstellingen voor een man of 35. Of lezingen over muziek. Het is voor ons vooral belangrijk dat dit bouwwerk weer in ere is hersteld en een nieuwe publieke bestemming krijgt.”

Adverteerders

The gallery was not found!

 

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Neem dan een kijkje bij onze sponsorpakketten en steun deze website.

error: Content is protected !!