web analytics

Regio-Maasduinen

Knoest Hout

Knoest Hout

Het is kunst in en met de natuur. Iedereen kan het, er zijn geen technieken, je gebruikt je zintuigen, handen en lichaam. De natuur, kunst en ruimte beleef je op een andere manier en je sluit af met het loslaten van iets wat je zelf gemaakt hebt.

Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen om 10 uur met koffie, thee en wat lekkers. Daarna maken we een korte wandeling om inspiratie op te doen in de natuur. Na een aantal oefeningen/spellen om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is, gaan we aan de slag. Je bouwt je object op ons natuurlijke terrein.

Rond de middag is er een lunch. Daarna gaan we weer verder en maken ons object af. Om 15.00 uur ronden we af met een rondje langs alle objecten.

Ons terrein ligt in een landelijke omgeving op de overgang van cultuur naar natuur.

De inrichting van ons terrein is een menging van beide. We werken aan een eetbaar landschap waar natuur en het verbouwen van eten samen gaan. Permacultuur is hierbij het uitgangspunt. We hebben ook een groetentuin en een boomgaard. Daarnaast hebben we een groot grasveld omzoomd door bos.

Tussen dit alles door loopt een notenbomenlaan, zomen met hazelnoten en andere eetbare vruchten. We lopen van ons terrein de bossen en de heide op van het Bergerbos.

Knoest Hout
Willy van Casteren
Hengeland 32
5851 EA  Afferden Lb.

Vertalen »
error: Content is protected !!