web analytics

Regio-Maasduinen

Siebengewald

Snel naar: Horeca  –  Overnachten  –  Winkelen

Siebengewald is een dorp in Noord-Limburg

Siebengewald heeft zich de laatste jaren steeds meer ontpopt als een populaire bestemming voor winkelende Duitse buren. De verse vis van het restaurant Fish Plaza pal naast de extra grote vernieuwde supermarkt 2 Bruder vindt gretig aftrek. Dat geldt in de zomer ook voor de kraam met verse aardbeien. Rondom de supermarkt zijn meerdere kleine winkels met mode, bloemen en cadeau-artikelen te vinden. Het parkeerterrein is hier zelfs verplaatst vanwege de toenemende bezoekers.

De grens is in 1817 vastgesteld,

na de Franse tijd, maar ook daarvoor lag het dorp in grensgebied: dat van de graafschappen (later hertogdommen) Kleef en Gelre (het Gelders Overkwartier). De geschiedenis van Siebengewald is verbonden met die van de plaatsen Weeze en Goch (nu in Duitsland, vroeger aanvankelijk Gelders, na 1473 Kleefs) en van de Gelderse Heerlijkheid Afferden (met kasteel Bleijenbeek), nu deel van de gemeente Bergen.
Daarnaast zijn twee kloosters van belang, vanwege hun vele bezittingen en bewaard gebleven archieven: de Gaesdonck, bij Siebengewald net over de grens gelegen, en iets noordelijker, bij Asperden aan de Niers, het 200 jaar geleden opgeheven Graefenthal, ook wel Nijklooster genoemd.

Siebengewald een klein dorpje met ongeveer 2000 inwoners, gelegen aan de Duitse grens, in de Maasduinen. In 1817 is het laatste stukje van Siebengewald bij Nederland gekomen. Met een rijke historie van huisvlijt van bezembinden.

 

Of op zijn dialect gezegd bessembienden.
Een dorp waar historie nog hoog in het vaandelstaat
Een dorp met zijn vele verenigingen voor jong en oud.
Waar je lekker kunt eten en een terras kunt pakken.
Een dorp met heel veel natuur waar je kunt fietsen of wandelen.
Een dorp waar het dialect nog altijd gesproken wordt.
Waar iedereen met je aangesproken wordt. 

Kortom: “Siebegewald is ut moijste wat der is” aldus Ans Valckx

Sint Josephkerk Siebengewald

Winkelen, Horeca, Overnachten, zou u als ondernemer ook een STER willen en zo meer informatie kunnen laten zien?
Ga dan naar de advertentiepagina.

Horeca

Overnachten

Winkelen

Te doen

Praktische info

Vertalen »
error: Content is protected !!