Siebengewald

Wat is er te doen     Horeca      Winkelen     Overnachten      Praktische informatie

 

Sint Josephkerk SiebengewaldSiebengewald is een dorp in Noord-Limburg, onderdeel van de gemeente Bergen, halverwege Nijmegen en Venlo aan de Duitse grens gelegen. De grens loopt evenwijdig aan de Maas, maar vertoont een paar uitstulpingen. In het uiterste puntje van één zo’n uitstulping ligt Siebengewald.

Deze grens is in 1817 vastgesteld, na de Franse tijd, maar ook daarvoor lag het dorp in grensgebied: dat van de graafschappen (later hertogdommen) Kleef en Gelre (het Gelders Overkwartier).
De geschiedenis van Siebengewald is verbonden met die van de plaatsen Weeze en Goch (nu in Duitsland, vroeger aanvankelijk Gelders, na 1473 Kleefs) en van de Gelderse Heerlijkheid Afferden (met kasteel Bleijenbeek), nu deel van de gemeente Bergen.
Daarnaast zijn twee kloosters van belang, vanwege hun vele bezittingen en bewaard gebleven archieven: de Gaesdonck, bij Siebengewald net over de grens gelegen, en iets noordelijker, bij Asperden aan de Niers, het 200 jaar geleden opgeheven Graefenthal, ook wel Nijklooster genoemd.

Wat is er te doen

 

Horeca

 

Winkelen

 

Overnachten

 

Praktische informatie

 

Delen wordt gewaardeerd