web analytics

Regio-Maasduinen

Hedendaagse Kunst

Succesvolle Cultuurzondag in De Melkfabriek

Na de succesvolle try-out in januari met het Kunst en Cultuurcafé in Den Asseldonk, vond op zondag 26 mei de eerste echte Cultuurzondag plaats in De Melkfabriek in Aijen. Creatievelingen uit de Maasduinen en omstreken kwamen samen om hun werk te delen met elkaar en het publiek.

Talent versus Docent

Een hoogtepunt was “Talent versus Docent” met Bart Arts, een talent van Fanfare “Les Montagnards” uit Bergen. Bart liet zijn vakmanschap zien met een solo-optreden en een duet met zijn docent Hans Simons. Hun samenspel was muzikaal en emotioneel indrukwekkend.

Maurice Lenders en de Viaduct Muurschildering

Maurice Lenders werkte aan een muurschildering onder het viaduct van de N271 bij het Leukermeer. Samen met jongeren koos hij onderwerpen voor een kleurrijk kunstwerk. Maurice deelde zijn inspiratie, voorbeelden en ervaringen met het publiek.

In Memoriam: Theo Hermsen

Op 1 maart overleed Theo Hermsen, een gepensioneerde inwoner van Afferden en fotografische ambassadeur van de Maasduinen. Ter ere van zijn leven en werk was er een kleine tentoonstelling. Enkele woorden werden gesproken over zijn inspiratie en de dagelijkse schoonheid die hij vastlegde. Dit eerbetoon toonde waardering voor zijn bijdragen.

Jonge Dansers van De Klimop

Finette van Rijswijk, Tehillah Felip en Sofia Moerland, leerlingen van groep 8 van De Klimop in Nieuw-Bergen, deelden hun passie voor dans. Na hun oriëntatiejaar aan de ArtEZ Vooropleiding Dans Venlo spraken ze over hun inspiratie en choreografie, en gaven een korte, betoverende voorstelling.

De Kracht van Ambacht

Emeritus dominee Nico Schipper vertelde in “De Kracht van Ambacht” over zijn houtsnijwerk, waarin hij verhalen en levenslessen verwerkte. Zijn betoog over inspiratie en levenslessen raakte de kern van de Cultuurzondag.

Conclusie

De eerste Cultuurzondag in De Melkfabriek was een groot succes. Het evenement inspireerde door kunst en verhalen en bood een platform voor regionale talenten. De organisatie kijkt vol verwachting uit naar toekomstige edities.

Hedendaagse Kunst

heeft diepe wortels in de gemeente Bergen, gelegen in het schilderachtige landschap van Maasduinen. Voor degenen die kunst koesteren, is dit een ware schatkamer van mogelijkheden. Binnen de gemeentegrenzen bevinden zich diverse kunstinstellingen en plekken waar creatieve expressie bloeit. Het kunstatelier Brita Seifert fungeert als een bruisend centrum, waar kunstliefhebbers zich kunnen onderdompelen in cursussen en workshops die de zintuigen prikkelen.

De regio wordt ook bevolkt door getalenteerde kunstenaars, zoals Harm van der Zeeuw, Rob van den Broek, Frans Goossens en Henk Vissers, die hun stempel drukken op de kunstscène. Een speciale vermelding verdient Kunsthuis de Bakkerij, waar dynamische exposities een podium bieden aan de evoluerende wereld van kunst.

Hedendaagse Kunst

Kunst in openbare ruimtes

is er in alle dorpen van de gemeente Bergen volop. Elk dorp heeft wel een aantal beelden staan. 
De kunstenaars hebben allemaal hun stempel willen drukken op het sociale gebeuren in elk dorp. 

Er zijn kunstroutes langs al deze kunstwerken, kijk onder Activiteiten/fietsroutes om alle bezienswaardigheden te vinden.

Vertalen »
error: Content is protected !!