web analytics
Gezicht op Aijen

Aijen

is een historisch dorp gelegen langs de Maas, met een bevolking van 280 inwoners. Het dorp heeft een rijke geschiedenis, met oorsprong meer dan 1500 jaar geleden. Vroeger werd de broodwinning in het dorp verkregen uit boerenbedrijven, klompenmakers, mandenmakers, een bakkerij, een hoefsmid en veel cafeetjes. Tegenwoordig is er een aanwezigheid van diverse bedrijfjes op het gebied van kunst en creativiteit, waaronder het atelier van de realistische teken- en schilder-kunstenares Brita Seifert.

Het dorp beschikt ook over de prachtige Sint Antonius Abt Kapel, gebouwd rond 1600 en vrijwel ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen.
Er zijn ook diverse recreatieve activiteiten beschikbaar in Aijen, zoals pootje baden in de Maas, wandelen rondom de Sint Antonius Abt Kapel en pauzeren aan de loswal.

Aijen is een rustige toeristische bestemming, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning in een historisch dorp met een rijke culturele achtergrond. Het is een aanrader voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en willen genieten van de natuur en de kunst.

Restauratie- en lijstenatelier
Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen

Adverteerders:

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Neem dan een kijkje bij onze sponsorpakketten en steun deze website.

error: Content is protected !!