web analytics

Regio-Maasduinen

Aijen

Snel naar:  Winkelen

Aijen  

is een historisch dorp gelegen langs de Maas, met een bevolking van 280 inwoners. Het dorp heeft een rijke geschiedenis, met oorsprong meer dan 1500 jaar geleden. Vroeger werd de broodwinning in het dorp verkregen uit boerenbedrijven, klompenmakers, mandenmakers, een bakkerij, een hoefsmid en veel cafeetjes. Tegenwoordig is er een aanwezigheid van diverse bedrijfjes op het gebied van kunst en creativiteit, waaronder het atelier van de realistische teken- en schilder-kunstenares Brita Seifert.

Het dorp beschikt ook over de prachtige Sint Antonius Abt Kapel, gebouwd rond 1600 en vrijwel ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen.
Er zijn ook diverse recreatieve activiteiten beschikbaar in Aijen, zoals pootje baden in de Maas, wandelen rondom de Sint Antonius Abt Kapel en pauzeren aan de loswal.

Aijen is een rustige toeristische bestemming, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning in een historisch dorp met een rijke culturele achtergrond. Het is een aanrader voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en willen genieten van de natuur en de kunst.

 

Winkelen, Horeca, Overnachten, zou u als ondernemer ook een STER willen en zo meer informatie kunnen laten zien?
Ga dan naar de advertentiepagina.

Winkelen

Vertalen »
error: Content is protected !!