web analytics
Gezicht op Aijen

Aijen het pittoreske dorp 

Een logische toeristische route vanuit Bergen is langs de Maas naar Aijen. Minder vaart om hier de pareltjes te ontdekken. Treed binnen in het Atelier van Brita Seifert met realistische teken- en schilderkunst of bij Galerie Pictura, die in 2017 tot de top tien van Nederland behoorde met “Galerie van het Jaar”, voor wisselende exposities.
Ervaar de rust rondom de Sint Antonius Abt Kapel die rond 1600 gebouwd is, of pauzeer aan de loswal. Je kunt er zelfs pootje baden in de Maas.

Het dorp is gelegen op een rivierduin langs de Maas.

Het kent een eeuwenoude geschiedenis, waarschijnlijk van meer dan 1500 jaar. Het dorp en haar bijbehorende “buurtschappen” vormen een hechte gemeenschap van nu 280 inwoners. In vroegere tijden werd de broodwinning in dit landelijke dorp voornamelijk verkregen uit boerenbedrijfjes, klompenmakers, mandenmakers, een bakkerij, een hoefsmid en veel cafeetjes. Sindsdien is er veel veranderd.
Tegenwoordig kunt U in een horecagelegenheid voor een natje en een droogje terecht. Ook kenmerkt het dorp zich door de aanwezigheid van diverse bedrijfjes op het gebied van kunst en creativiteit. Aijen is trots op haar mooie Sint Antonius Abt Kapel. De klok van de kapel stamt uit 1621. De kapel zelf is van vroegere datum, waarschijnlijk rond 1600. Er zijn aanwijzingen dat het een kloosterkapel was. De kapel is als enige kerkgebouw in de Gemeente Bergen vrijwel ongeschonden uit het oorlogsgeweld van de tweede wereldoorlog gekomen en daarmee in originele staat gebleven.

Kijk op het dorp Aijen

Horeca

Kunst

Praktische info

Te doen

Adverteerders:

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Neem dan een kijkje bij onze sponsorpakketten en steun deze website.

error: Content is protected !!