web analytics

Regio-Maasduinen

Dorpen

De dorpen in de gemeente Bergen

zijn Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well, Wellerlooi
en deze dorpen liggen in het Noorden van Limburg in Hart van het Nationaal Park de Maasduinen tussen de Maas en de Duitse grens.

Nieuw Bergen is het nieuwe centrum van de gemeente. Het gemeentehuis staat er, het winkelcentrum Mosaique met winkels als Albert Heijn, Hema, Action, Lidl, Jumbo en slagerij, bakker, boerderijwinkel en de meeste instellingen als huisartsen, apotheek, dierenarts kun je daar vinden.

 

Afferden heeft een historisch centrum met als centrale aandachttrekker de ruïne Bleijenbeek op het Landgoed Bleijenbeek.
Als je het pittoreske dorpje Aijen binnenkomt valt al snel het witte kapelletje op uit 1621. Er worden nog steeds herdenkings- en bruiloftsdiensten in gehouden.
Het dorp Bergen waar vroeger het gemeentehuis stond, zie je van verre de Sint Petruskerk, op de begraafplaats staat een ruïne van een Romaanse kerktoren.
Siebengewald ligt tegen Duitse grens en is een populaire bestemming voor winkelende Duitsers die bij 2Bruder en Fish Plaza hun inkopen doen.
Well heeft een fraaie oude dorpskern waar o.a. Kasteel Well deel uitmaakt. Waar je op een terras heerlijk aan de Maas kunt zitten.
Wellerlooi heeft met Landgoed De Hamert een prachtig bos en stuifzandgebied Bosserheide waar men uren kan wandelen en genieten van de Schoonheid van het Hart van de Maasduinen.

Vertalen »
error: Content is protected !!