web analytics

Regio-Maasduinen

Wellerlooi

Snel naar: Horeca  –  Overnachten

Wellerlooi

Dit kerkdorp is de meest zuidelijk gelegen parel van de gemeente Bergen. Het bijzondere aan Wellerlooi is de ligging tussen het Maasdal en de rivierduinen van het Nationale Park De Maasduinen. Recreatie is hier volop mogelijk in het bos en stuifzandgebied Bosserheide en op het Landgoed De Hamert, met Pannenkoekenhuis De Jachthut Op den Hamer als startpunt voor verschillende wandelroutes door de schitterende natuur met heide, bos en water. Wie geluk heeft, kan langs het Gelderns-Nierskanaal een ijsvogel spotten.

De geschiedenis herleeft

in de vorm van het Vorstenhof en het Monument voor Gevallenen. De gemeente heeft op diverse plaatsen zogenaamde wings neergezet als baken van informatie over neergestorte vliegtuigen.

Dat Bergen met het knooppuntennetwerk een fietsvriendelijke gemeente is, blijkt nog eens extra uit het fiets- en voetveer tussen Wellerlooi en Blitterswijck, met de fraaie naam Kobus. Verder is er tussen de fietsknooppunten 15 en 17 de uitkijktoren voor een schitterend uitzicht over de omgeving.

Wil je eens tuk tukken? Tuk Tuk Maasduinen heeft diverse routes en arrangementen door Wellerlooi en omgeving op aanvraag beschikbaar.

De grens met Duitsland is hier wel erg dichtbij. Voor je het weet fiets je zomaar de grens over en niet toevallig hebben Duitsland en Nederland dan ook grensoverschrijdende fietsroutes uitgezet.

 

 

Winkelen, Horeca, Overnachten, zou u als ondernemer ook een STER willen en zo meer informatie kunnen laten zien?
Ga dan naar de advertentiepagina.

Horeca

Overnachten

 

Te doen

Praktische info

 

Vertalen »
error: Content is protected !!