web analytics

AfferdenAijenBergenNieuw BergenSiebengewaldWellWellerlooisamen vormen zij het Hart van de Maasduinen

Nieuw-Bergen

Nieuw Bergen ligt in het noorden van Limburg

De  historische tramhalte bij de entree van het dorp Nieuw Bergen werd in 1982 door een loot van de befaamde pottenbakkersfamilie Jacobs tot pottenbakkerij annex cadeaushop verbouwd. De opvallende ovonde getuigt van de renovatie van het vroegere kruispunt. De provinciale weg werd zelfs verlegd om het centrum van Nieuw Bergen, waar de meeste voorzieningen van de gemeente zich bevinden, in 2015 een grootse opknapbeurt te geven. Het winkelcentrum Mosaïque met Service Punt Maasduinen, de markante Toren en gratis parkeerterrein blijft zich volop ontwikkelen.

Maar Mosaïque is meer dan een winkelcentrum.

De in elkaar overlopende pleinen vormen het nieuwe hart van het kerndorp. Hier is de weekmarkt en vinden evenementen plaats, zoals modeshows en het zomerfestival. Stap uit of af en lees de bijzondere teksten die in 2015 in de pleinen gegraveerd werden. Ontdek de tegels met afbeeldingen van de zes carnavalsverenigingen. Rust even uit onder de Koningslinde of pak een terrasje.

De herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van het centrum en het dorp is nog vergroot door de markante 25 meter hoge uitzichttoren, waarmee het dorp, ook voor voorbijgangers, een duidelijke ‘landmark’ heeft gekregen.
Bij de eerste plannen voor Mosaïque stond al vast dat er een uitkijktoren moest komen, vanaf het uitkijkplatform zien we de fantastische omgeving tot in het Hart van de Maasduinen.

Winkelen

Horeca

Overnachten

Adverteerders

 

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Dan kun je gratis participeren op deze website!

Steun dit initiatief en bekijk onze sponsorpakketten.