web analytics
Nieuw-Bergen

Nieuw Bergen ligt in het noorden van Limburg

De  historische tramhalte bij de entree van het dorp Nieuw Bergen werd in 1982 door een loot van de befaamde pottenbakkersfamilie Jacobs tot pottenbakkerij annex cadeaushop verbouwd. De opvallende ovonde getuigt van de renovatie van het vroegere kruispunt. De provinciale weg werd zelfs verlegd om het centrum van Nieuw Bergen, waar de meeste voorzieningen van de gemeente zich bevinden, in 2015 een grootse opknapbeurt te geven. Het winkelcentrum Mosaïque met Service Punt Maasduinen, de markante Toren en gratis parkeerterrein blijft zich volop ontwikkelen.

Maar Mosaïque is meer dan een winkelcentrum.

De in elkaar overlopende pleinen vormen het nieuwe hart van het kerndorp. Hier is de weekmarkt en vinden evenementen plaats, zoals modeshows en het zomerfestival. Stap uit of af en lees de bijzondere teksten die in 2015 in de pleinen gegraveerd werden. Ontdek de tegels met afbeeldingen van de zes carnavalsverenigingen. Rust even uit onder de Koningslinde of pak een terrasje.

De herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van het centrum en het dorp is nog vergroot door de markante 25 meter hoge uitzichttoren, waarmee het dorp, ook voor voorbijgangers, een duidelijke ‘landmark’ heeft gekregen.
Bij de eerste plannen voor Mosaïque stond al vast dat er een uitkijktoren moest komen, vanaf het uitkijkplatform zien we de fantastische omgeving tot in het Hart van de Maasduinen.

Oktoberfest Asseldonk
A.s. zaterdag 10.00u Mosaique Bergen Kom zaterdagochtend boodschappen doen in Mosaique en scoor gelijk je tickets voor Bergs Oktoberfest. Wij staan met een heerlijke versnapering nabij Slagerij Arno de Best om de eerste kaarten te verkopen en om u warm te maken voor deze avond. Diverse andere ondernemers voegen ook een snufje Oktoberfest toe aan hun zaterdagochtend en zo werken we met veel samenwerking toe naar 15 oktober. Let op: voor de tafelverkoop is al ruime interesse. Volgens het principe 'wie het eerst komt, die het eerst maalt' komen de snelle beslissers op de beste plekken te zitten. Voor vragen, mail naar bergsoktoberfest@outlook.com, of kom natuurlijk zaterdag even bij ons langs in Mosaique.

Winkelen

Horeca

Overnachten 

Te doen

Praktische info

Adverteerders

 

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Neem dan een kijkje bij onze sponsorpakketten en steun deze website.