web analytics

Bergen

Wie terug in de tijd wil gaan, doet er goed aan om bij de ovonde rechtsaf te slaan naar het oorspronkelijke dorp Bergen, waar het allemaal begon. Het Cees Adamse Pad is een fiets/voetpad langs de verbindingsweg tussen Nieuw Bergen en Bergen en geeft een kijkje op de laag gelegen weilanden met de entree tot enkele wandelroutes door het Heukelomse Beekdal, zoals het Belevingspad. Dat het pittoreske dorpje de huiskamer van een hechte gemeenschap is, zeker in tijden van hoogwaterstanden van de Maas, blijkt wel uit de verbouwing van de Mariaschool die in 2018 begon en zich blijft ontwikkelen tot ontmoetingsruimte, culinair paradijsje, historisch archief en gastenverblijf.

Op korte afstand van elkaar zijn er enkele markante locaties zoals de Sint Petruskerk, Kunsthuis De Bakkerij, tevens startpunt voor Happen & Trappen door de Maasheggen en Maasduinen,  en het kerkhof met de Romaanse Toren. Hiervandaan is het een korte wandeling naar de veerpont. Wie liever op de Limburgse Maasoever blijft, heeft op de bankjes bij de veerpont een schitterend uitzicht over de omgeving.

Winkelen

Horeca

Praktische info

Te doen

Adverteerders

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Neem dan een kijkje bij onze sponsorpakketten en steun deze website.

error: Content is protected !!