web analytics

Regio-Maasduinen

Kunsthuis de Bakkerij Claus Burgers

Kunsthuis De Bakkerij


exposeert sinds 2002 in het Limburgse Bergen hedendaagse kunst in een oude bakkerij met deel. In het pand zijn ook activiteiten m.b.t. toegepaste kunst. Regelmatig worden er producties afgerond op het gebied van mediavormgeving. We organiseren ook kunst op andere bijzondere locaties:

Het pand dateert uit 1850-1860. Zo ver wij nu weten is het eigendom geweest van gemeente-secretaris Van Douveren (beroep: bakker), begin twintigste eeuw van Kessels-Van Dijk en later van Niesten tot 1947.

De familie Geurts heeft de bakkerij, het hotel, de kroeg en de levensmiddelenzaak betrokken tot 1977, waarna de heer De Gooijer het hele pand heeft gekocht, gerenoveerd en opgedeeld in drie eenheden.
De heer De Gooijer heeft ook kunst geëxposeerd en antiek verkocht. Tijdens de renovatie van het pand is de heer De Gooijer overleden. Zijn vrouw Loes heeft tot 2002 in de bakkerij met deel gewoond.

De bakkersoven is in zijn authentieke staat bewaard gebleven. De “sporen” van het verleden zijn nog dagelijks zichtbaar en waar mogelijk weer in ere hersteld.

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1a
5854 AJ Bergen

0485-340074

Geopend in het weekend open
tussen 10.00 u. en 18.00 u.
en andere dagen op afspraak.

Vertalen »
error: Content is protected !!