web analytics

AfferdenAijenBergenNieuw BergenSiebengewaldWellWellerlooisamen vormen zij het Hart van de Maasduinen

Kasteellaan met Kerk Well
Well

Ingeklemd tussen de Maas en de Grotestraat ligt het eeuwenoude kerkhof met de kerkhofmuur, waarvan het benedenste muurwerk nog van de Vituskerk is, die hier tot eind 1944 stond en waarvan de fundamenten op het kerkhof nog zichtbaar zijn. Het kerkhof is net als het kasteel een rijksmonument, met een stenen grafkruis uit 1574 (De Slag op de Mookerheide!) als oudste van 22 eeuwenoude grafstenen. Net buiten de kerkhofmuur ligt de Vituskapel, die recentelijk mooi opgeknapt is. 100 Meter verderop is aan de Maas nog de oude veerstoep zichtbaar, waarvandaan een veerpont tot 1954 eeuwenlang mensen en voertuigen veilig naar de overkant bracht. 

Bij de veerstoep

in een van de oudere panden, is het bekende sterren restaurant Brienen aan de Maas gevestigd. Een stukje verderop in een ander monumentaal pand B & B “La belle Meuse”. Ernaast, tegenover het historische kerkhof en de Vituskapel, heeft ijssalon Veronique haar deuren geopend. Ook de Hoenderstraat, met de statige pastorie uit eind 18e eeuw, de kerk uit 1958 en een paar mooie oude huizen, maakt deel uit van de oude dorpskern.

Veel mooie wandel- en fietsroutes doorkruisen het dorp, dat met de lange Koninginnebrug verbonden is met de dorpen aan de westkant van de Maas. De mooie Kasteellaan, met uiteraard het indrukwekkende en statige Kasteel Well, verbindt de kern met het deel van het dorp dat aan de Rijksweg N271 ligt en met het Nationaal Park De Maasduinen aan de overkant ervan. Bijna tegen de dorpskern aan ligt het fraaie natuurgebied De Band met een hoogwatergeul, als onderdeel van het Maaspark Well.

Sint Vituskerk Well

 

Winkelen

Horeca

Overnachten

Adverteerders

 

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Dan kun je gratis participeren op deze website!

Steun dit initiatief en bekijk onze sponsorpakketten.