web analytics
Dorpsvijver met treurwilgen Afferden

Afferden, het noordelijkste dorp van de gemeente Bergen

Vanuit noordelijke richting biedt de provinciale weg N271 richting Venlo al direct een prachtige aanblik, alsof je door een etalage rijdt. Aan een zijde is er in het Maasdal zicht op de Maas, met de diverse veerverbindingen naar Noord-Brabant.
De hoger gelegen andere zijde heet wandelaars al meteen welkom met ingangen naar het Nationaal Park De Maasduinen. Campings, een hotel en restaurants liggen direct aan de N271.
Er is een historisch centrum huisvest naast een groot modern tuincentrum het landgoed Bleijenbeek met de gelijknamige golfbaan en een heus golfmuseum. De ruïne van kasteel Bleijenbeek is met veel toewijding gerestaureerd en is niet alleen op gezette tijden te bezichtigen onder leiding van gepassioneerde gidsen, maar is tevens een trouwlocatie.
Wandelaars en fietsers kunnen het landgoed doorkruisen en afstappen voor een drankje, lunch of diner. De Gemeente Bergen (L.) presenteert zich sowieso als een schitterende omgeving voor fietsers en wandelaars, getuige het uitgebreide netwerk van knooppunten. De routes leiden langs kapelletjes, vennen en stuifduinen. Maar ook langs boerderijen waar je eieren, aardappelen en asperges bij de boer kunt kopen.

 

Winkelen

Horeca

Overnachten

Praktische info

 

 

Adverteerders

 

Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Neem dan een kijkje bij onze sponsorpakketten en steun deze website.