web analytics

Regio-Maasduinen

Vakantiewoning De Oude Broederij

en groepsaccommodatie aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen. In de zomer van 2011 kregen we de mogelijkheid om een groot stuk grond te kopen, grenzend aan onze woonboerderij. Op het perceel stonden twee grote, vervallen schuren van een voormalige broederij en een legkippenbedrijf, dat jaren geleden al haar deuren gesloten had. Wat precies de nieuwe bestemming zou moeten worden wisten we op dat moment nog niet, maar we wilden graag iets speciaals doen met dit unieke plekje.

We vonden het leuk om de geschiedenis van de gebouwen in ere te houden en zo ontstonden er plannen voor twee luxe, ruime vakantiewoningen: De Broederij en De Kippenschuur. Het bleek een hele klus te zijn, maar toen we buiten alles opgeruimd hadden, kwam heel voorzichtig de mooie natuur weer tevoorschijn. Het gras kon weer groeien en er verschenen de mooiste wilde bloemen. In de herfst van 2014 begonnen we met de renovatie van de voormalige schuren.

Het project was één grote puzzel en het was een uitdaging om de materialen bij elkaar te zoeken waarmee we de oorspronkelijke sfeer weer konden laten herleven. Langzamerhand ontstonden er twee prachtige vakantiewoningen en als u ze nu ziet, is het haast niet voor te stellen dat dit ooit vervallen schuren waren. Het verschil tussen voor en na de verbouwing is enorm en we mogen wel stellen dat de voormalige schuren een nieuwe ziel hebben gekregen.

Vakantiewoning De Oude Broederij
Axel en Nicole Wegmann
Kapelstraat 55a
5851 AS Afferden (L)

Vakantiewoning De Oude Broederij

Vertalen »
error: Content is protected !!