web analytics

Regio-Maasduinen

Frans Goossens beeldhouwer-architect

Is nieuwsgierig van aard en zijn interesse waaiert uit naar vele kanten. Zijn inspiratiebronnen zijn de natuur, verre culturen, muziek, dans en spiritualiteit. Dit zijn grote thema’s, maar door er met actie in op te gaan, komt echte betrokkenheid. Voor hem geldt: “Zien is niet genoeg, ik moet het van binnen voelen!”

Zo vraag hij van de beschouwer van zijn werk ook een actieve houding om te ontdekken. Zijn driedimensionaal werk levert in elk aanzicht een ander beeld op. Zoals zijn beelden over dans de beweging probeert te vangen, zo kan de sculptuur via beweging begrepen worden. Je beweegt om het beeld heen, laat het draaien of belicht het van diverse kanten. Een beeld in de tuin vindt hij hierom een geschikte plek. Zijn sculpturen zijn gestileerd figuratief of organisch abstract.

Hij werkt graag in steen en brons. Een sculptuur in brons gieten kan via allerlei wegen. Of je de weg kiest met hout, gips, klei of diverse gevonden materialen, via flexibele mallen kan het één op één worden afgegoten in brons. Een beeldhouwwerk in steen vergt een totaal andere ruimtelijke benadering. De kwaliteit, hardheid, kleur en tekening van steen bepaalt sterk de uitdrukkingskracht en vormentaal. Een brok steen geeft zich niet zomaar gewonnen en deze weerbarstigheid vormt de uitdaging die hij wil aangaan.

Frans Goossens Art
Valkstraat 4
5854 HS Nieuw Bergen

Frans Goossens Art

Vertalen »
error: Content is protected !!