Kunstenaar Frans Goossens

Frans Goossens ArtIk ben Frans Goossens, beeldhouwer-architect. Ik ben nieuwsgierig van aard en mijn interesse waaiert uit naar vele kanten. Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, verre culturen, muziek, dans en spiritualiteit. Dit zijn grote thema’s, maar door er met actie in op te gaan, komt echte betrokkenheid. Voor mij geldt: “Zien is niet genoeg, ik moet het van binnen voelen!”

Zo vraag ik van de beschouwer van mijn werk ook een actieve houding om te ontdekken. Mijn driedimensionaal werk levert in elk aanzicht een ander beeld op. Zoals mijn beelden over dans de beweging probeert te vangen, zo kan de sculptuur via beweging begrepen worden. Je beweegt om het beeld heen, laat het draaien of belicht het van diverse kanten. Een beeld in de tuin vind ik hierom een geschikte plek. Mijn sculpturen zijn gestileerd figuratief of organisch abstract.

Ik werk graag in steen en brons. Een sculptuur in brons gieten kan via allerlei wegen. Of je de weg kiest met hout, gips, klei of diverse gevonden materialen, via flexibele mallen kan het één op één worden afgegoten in brons. Een beeldhouwwerk in steen vergt een totaal andere ruimtelijke benadering. De kwaliteit, hardheid, kleur en tekening van steen bepaalt sterk de uitdrukkingskracht en vormentaal. Een brok steen geeft zich niet zomaar gewonnen en deze weerbarstigheid vormt de uitdaging die ik wil aangaan.

Frans X Goossens Art
Valkstraat 4
5854 HS Nieuw Bergen
Limburg
Netherlands

Telefoon: +31(0)485 325288
E-mail: frans.goossens@gmail.com

WEBSITE