web analytics

Visvijver Vislust

In 1983 is de kleine vijver, die in verbinding staat met de grote vijver, voor het eerst in gebruik genomen. Deze vijver is dan na 7 jaar voorbereiding eindelijk gereed. Totale grootte 1.2 ha.

In het jaar 2000 is er een samenwerkingsverband gevormd door HSV “de Heisnutters”, eigenaar van de bestaande visvijver en HSV “de Voorn”, uit Afferden om gezamenlijk de vijver te vergroten en zo meer viswater in de regio te creëren. Het nieuwe samenwerkingsverband krijgt de naam Stichting 3VS ( Visstandbeheerscommissie Visvijver Vislust Siebengewald ). Deze stichting heeft in samenwerking met: AVG Heijen als uitvoerder, IVN voor advies en de gemeente Bergen, eigenaar van de grond die gebruikt is voor deze uitbreiding (6 ha grond) omgevormd tot een nieuw vijvercomplex. Het gebied is open voor het wandelpubliek, onder voorwaarde dat men zich houdt aan de bepalingen zoals aangeven bij de ingangen van dit complex.

Het nieuwe vijvercomplex is in 2011 in gebruik genomen.

Gochsedijk 61
5853 AB Siebengewald
06 51179363

 

Sponsors


Klik op de eend en ga naar de schoonheid van het Hart van de Maasduinen


Klik op de eend
en ga naar
de Schoonheid van het
Hart van de Maasduinen

Heb je een winkel, horeca, overnachtingen of praktische informatie die op deze website hoort? Neem dan een kijkje bij onze sponsorpakketten en steun deze website.

error: Content is protected !!