web analytics

Regio-Maasduinen

Dorpsraad Bergen

 

Dorpsraad Bergen

wordt gevormd door de Stichting Dorpsraad Bergen. Al een ruim aantal jaren zijn wij actief als aanspreekpunt voor inwoners, gemeente en instanties die deel uit maken van de leefbaarheid van ons dorp. Ondanks onze kleine gemeenschap, hebben we een dorpsraad die actief bijdraagt aan de verbetering van onze dorpsvoorzieningen en meedenkt over de toekomst van Bergen.

De dorpsraad wordt met regelmaat benaderd door de gemeente voor het bijdragen aan beslissingen op gemeentelijk niveau. Hierbij valt te denken aan het aanbrengen van verkeersremmende maatregelen, het open houden van onze basisschool en het mobiliseren van een dorpsteam in het kader van de wet WMO. Als adviesorgaan voor de gemeente Bergen (L) hebben we een breed takenpakket wat in de toekomst alleen nog maar breder wordt.
Doordat de gemeente in de toekomst meer een ondersteunende rol gaat vervullen, zal de dorpsraad vaker in actie gaan komen.

Onze andere activiteiten bestaan onder andere uit het houden van vergaderingen met de andere dorpsraden, deelname aan de landelijke acties “NL Doet” en “Burendag” (Oranjefonds) en de organisatie van ons jaarlijks dorpsevenement op het kerkplein kort voor het begin van de zomervakantie. Dit evenement is bedoeld om ons dorp en haar inwoners dichter bij elkaar te brengen en mensen van buitenaf kennis te laten maken met Bergen (L). De succesvolle aftrap heeft in 2014 plaatsgevonden met een levend tafelvoetbalspel. Ook voor de vele toeristen die in deze periode ons dorp bezoeken, is het leuk om vanaf ons terras de strijd om de Bergen – bokaal te aanschouwen!

Onze dorpsraad is altijd op zoek naar enthousiaste dorpelingen die zich willen inzetten voor hun eigen gemeenschap.
Periodiek vinden er vergaderingen plaats met onze raad, gemeente en de dorpsraden van de overige kerkdorpen.

Wij zijn ook te bezoeken via Facebook dorpsraad Bergen.
En via ons adres secretariaat@dorpsraadbergen.nl

Met vriendelijke groet,
Dorpsraad Bergen (L)

WEBSITE

Vertalen »
error: Content is protected !!