web analytics

Regio-Maasduinen

Het Antonius van Padua kapelletje

Sint Antoniuskapel

is een historische plek gelegen aan de Aijenseweg. Oorspronkelijk stond hier een vervallen kapelletje dat rond 1650 werd opgericht door de lokale bevolking van Aijen als eerbetoon aan de Heilige Antonius. In 1926 werd het kapelletje opnieuw opgebouwd door Herman Rutten, als dankbaar gebaar voor de genezing van zijn ernstig zieke vrouw Christina Janssen.

Herman Rutten’s dochter, Lies Rutten, organiseerde een geldinzamelingsactie in Aijen, waarbij Jeu Joosten een aanzienlijke bijdrage leverde. Met het ingezamelde geld werd een beeld van Antonius van Padua gekocht in Velp, bij Arnhem, en op een gemetseld voetstuk geplaatst in de gerenoveerde kapel. Het leien dak van de kapel werd hersteld door dakdekker Mulders uit Well.

Echter, in 1970 moest de oude Lindeboom die naast de kapel stond, worden gekapt vanwege een aantasting door de Lindeziekte. Ondanks dit verlies blijft de Sint Antoniuskapel een belangrijk en symbolisch monument ter ere van de Heilige Antonius en de lokale geschiedenis van Aijen.


Route Atelier Brita Seifert – Antoniuskapel

10 Atelier Brita Seifert Antoniuskapel

Vertalen ยป
error: Content is protected !!