web analytics

Regio-Maasduinen

Kunst

heeft diepe wortels in de gemeente Bergen, gelegen in het schilderachtige landschap van Maasduinen. Voor degenen die kunst koesteren, is dit een ware schatkamer van mogelijkheden. Binnen de gemeentegrenzen bevinden zich diverse kunstinstellingen en plekken waar creatieve expressie bloeit. Het kunstatelier Brita Seifert fungeert als een bruisend centrum, waar kunstliefhebbers zich kunnen onderdompelen in cursussen en workshops die de zintuigen prikkelen.

De regio wordt ook bevolkt door getalenteerde kunstenaars, zoals Harm van der Zeeuw, Rob van den Broek, Frans Goossens en Henk Vissers, die hun stempel drukken op de kunstscène. Een speciale vermelding verdient Kunsthuis de Bakkerij, waar dynamische exposities een podium bieden aan de evoluerende wereld van kunst.

Maar kunst in Bergen beperkt zich niet tot besloten ruimtes. Het strekt zich uit tot de openbare gebieden, vermengd met het dagelijks leven. Parken worden getransformeerd tot galerijen en straten worden het canvas van creativiteit. Wandel verder naar beneden en ontdek hoe kunst naadloos verweven is met de ziel van de gemeente Bergen, een ode aan de menselijke verbeeldingskracht die de omgeving verrijkt.

Kunst, Uit Betrokkenheid
Uit Betrokkenheid Clemens Driessen

In 2013 maakte Arie van Driel uit Nieuw Bergen een filmpje over de Kunst in Openbare Ruimtes in de gemeente Bergen

Kunst in openbare ruimtes

is er in alle dorpen van de gemeente Bergen volop. Elk dorp heeft wel een aantal beelden staan. De kunstenaars hebben allemaal hun stempel willen drukken op het sociale gebeuren in elk dorp. 

Er zijn plannen om een kunstroute te maken langs al deze kunstwerken.
Maar u kunt ze ook hier vinden en bewonderen.
 Kunst op Locatie
Klik op de afbeelding om de openbare kunstwerken op locatie te vinden