web analytics

Regio-Maasduinen

Kunstenaar Henk Vissers

BEELDEN IN VERF EN STAAL
De schilderijen en beelden van Henk Vissers gaan over mensen en menselijke relaties. De menselijke figuur met al zijn charme en schoonheid fascineert hem. Met kleuren en licht & schaduw tracht hij de dagelijkse werkelijkheid waarin de mens figureert te verbeelden in stalen sculpturen en kleurrijke schilderijen. ‘Ik zie de mens als een narratief fenomeen, drager van vele fantasieën en verhalen en met een lichaam als expressief materiaal’.
Schilderijen en beelden maken is voor hem als een primaire levensbehoefte, hij kan eenvoudigweg niet zonder. Zijn werk oogt daarom intuïtief en als vanuit een natuurlijke vanzelfsprekendheid ontstaan. ‘Onverzadigbare nieuwsgierigheid en de drang om vorm te geven aan de beelden in mijn hoofd, vormen steeds weer uitdagende mogelijkheden voor nieuwe werken.’
Ook in zijn Corten-staalsculpturen is de mens het narratieve fenomeen. Het zijn tekeningen in staal van gestileerde mannen- en vrouwenfiguren. Ze balanceren, zonnebaden, hurken of relaxen. In expressieve contouren tekenen de figuren zich af in de ruimte. De ‘gelaserde’ sculpturen met hun kantachtig karakter krijgen, eenmaal uitgesneden en op hun plaats, een complexe twee- èn driedimensionaliteit. Licht geeft de beelden hun boeiende gelaagdheid door alsmaar wisselende slagschaduwen.

Zijn werken zijn opgenomen in diverse kunstcollecties, zowel privécollecties als collecties van instellingen, bedrijven en beeldentuinen en in de openbare ruimte.

Henk Vissers
Bargapark 63
5854 HD Nieuw Bergen

Zonder Titel
Vertalen »
error: Content is protected !!