web analytics

Regio-Maasduinen

Vogelasiel

 
is in 1997 opgericht met als doel het opvangen, verzorgen en laten revalideren van gewonde, zieke, zwakke en jonge vogels om na herstel weer terug te plaatsen in de natuur.
 
De oorzaken van opname zijn van  uiteenlopende aard o.a. verkeersslachtoffer, in prikkeldraad vast geraakt, olieslachtoffer, vergiftiging, verstrikt in rondslingerend visdraad, uit het nest gevallen jongen of geroofde nestjongen, door opsporingsambtenaren op basis van de wet in beslag genomen vogels.
Gelukkig kan een groot aantal na revalidatie weer terug gezet worden in de natuur.
Vogelasiel Bergen L. vangt niet alleen vogels uit de natuur op. Ook vogels die als huisdier worden gehouden, kunnen worden opgevangen, evenals kleine huisdieren, zoals konijnen, kippen, cavia’s, fretten enz. Door verschillende omstandigheden kan men genoodzaakt zijn om afstand te doen van een huisdier. Na een kort verblijf wordt er een geschikt nieuw huis voor deze dieren gezocht. Honden en katten worden niet opgevangen.
 
Op afspraak houden wij ook rondleidingen voor scholen, groepen of bijv. een familiedag, want educatie speelt een belangrijke rol bij ons. Wilt u graag meer weten dan kunt u contact opnemen met  asielbeheerder Ger Welbers.
 
Vogelasiel Bergen Lb
Siebengewaldseweg 108
5854 PD Bergen Lb.
0485 -34 14 15 of 06 10 27 19 25
info@vogelasielbergen.nl

Vertalen »
error: Content is protected !!