web analytics

Regio-Maasduinen

Uitkijktoren Wellerlooi

biedt een fantastisch uitzicht over Wellerlooi, de Maas en Nationaal Park de Maasduinen. Met helder weer ziet u zelfs de Innovatoren in Venlo, de Sint-Petrus’ Bandenkerk in Venray en de windmolens over de grens in Duitsland.

Iedereen, jong en oud, kan de toren dagelijks beklimmen vanaf 8.00 uur. De kosten om naar boven te gaan zijn één euro per persoon. Het draaipoortje laat één persoon binnen nadat hij of zij heeft betaald met een euromunt (1 euro). Let op, het apparaat wisselt niet en accepteert ook geen andere muntstukken. Nadat u heeft genoten van het uitzicht (u mag zelf weten hoelang) verlaat u door dezelfde draaipoort weer de toren. Hiervoor drukt u op een zwarte knop die u ziet als u van de trap komt. Na een druk op de knop kan er één persoon door de poort.

Als u niet naar boven durft of slecht ter been bent is toren ook de moeite waard om vanaf beneden te bekijken. Een imposant bouwwerk midden in het Noord-Limburgse landschap.

Uitkijktoren Wellerlooi

Fietsrouteknop Wellerlooi

08 Kobus uitkijktoren

Locatie
De toren is gemakkelijk met de auto te bereiken en is er een ruime parkeerplaats aanwezig.
Deze kunt u via de N271 (Venlo – Nijmegen) bereiken ter hoogte van Rijksweg Zuid 14 in Wellerlooi.
Ter hoogte van Feesterij de Smid rijdt u richting de Maas en komt u vanzelf bij de parkeerplaats terecht. Hier kunt u ook uw auto laten staan en per fiets verder gaan om de Maasduinen te ontdekken. U ziet de toren vanzelf als u de knooppuntenroute volgt, tussen knooppunt 15 en 17.

Vertalen »
error: Content is protected !!